Zaloguj się

Blue Frog - zamów z dostawą

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Dostawa
Odbiór osobisty

Blue Frog we Wrocławiu – składniki najlepszej jakości!

Nowe restauracje z burgerami wyrastają jak grzyby po deszczu. Moda na kanapki z gorącym kotletem nie ustaje. Jednak nie wszystkie lokale serwują tak samo dobre potrawy. W takim razie jak wyłowić te perełki z reszty? Jednym z nich jest Blue Frog we Wrocławiu, którego wyróżnia wyśmienity burger oraz jeszcze dwie inne potrawy, które ciężko znaleźć gdzieś indziej. Zapoznaj się z tym tekstem a potem zamów z Blue Frog we Wrocławiu poprzez stronę PizzaPortal.pl lub korzystając z dedykowanej aplikacji na smartfona i przekonaj się sam!

Zacznijmy od burgera, czyli potrawy, w której restauracja Blue Frog się specjalizuje. W swojej ofercie posiadają oni wiele burgerów jednak jeden wyróżnia się na tle innych. Chodzi tutaj o pozycję – Montana Burger. Co w nim takiego wyjątkowego? Otóż, wiele rzeczy, ale po kolie. Po pierwsze kotlet jest zrobiony z wołowiny Angus, która doskonale nadaje się do burgera, gdyż spełnia wszystkie konieczne warunki:

·         Wołowina Angus składa się z 80% mięsa oraz 20% tłuszczu, co czynią ją idealną, gdyż za chude mięso się przypala a ten dodatkowy tłuszcz rozpuszcza się podczas grillowania i dodaje mięsu soczystości i aromatu.

·         Pochodzi z jednego kawałka krowy a nie z kilku ścinków. Ma to wpływ na ostateczny smak burgera.

·         Jest grubo mielona, dzięki temu w burgerze jest wyczuwalna tekstura.

Kolejną zaletą tego burgera są dodatki najlepszej jakości. Pozycja Montana Burger to w zasadzie jest cheeseburger, gdyż jednym z jego składników jest ser cheddar, który idealnie pasuje do wołowiny Angus. Kolejną porcją mięsa w Montana Burger jest grillowany bekon, który przyjemnie chrupie podczas jedzenia. Nie mniej ważne są też dodatki warzywne, jak świeże plastry pomidorów, liście rukoli i sałaty, krążki cebulowe oraz dwa sosy: BBQ oraz serowy. Wszystkie te produkty tworzą naprawdę pysznego i soczystego burgera, który hamuje głód na długi czas. Ten burger najlepiej będzie smakował z dostawą z Blue Frog, którego zamówisz poprzez stronę PizzaPortal.pl.

Blue Frog we Wrocławiu – ten makaron Wam się „udon”.

Udon to tak naprawdę nie tylko jedno danie, ale cała kategoria, gdzie podstawą jest makaron o tej samej nawie. Najczęściej potrawy z tym makaronem są podawane w formie zupy z różnymi dodatkami. Sam makaron powstaje z mąki pszennej, wody i soli. Najczęstszym dodatkiem w takiej zupie jest zarówno mięso jak i warzywa a czasem nawet owoce morza. Jada się go na ciepło jak i na zimno. Ciekawa w tej zupie jest sama forma dodawania składników. Wpierw wlewa się do miski bulion, po czym wkłada się makaron a na końcu układa się kopczyk z reszty dodatków. W restauracji Blue Frog we Wrocławiu zupa udon jest serwowana z jajkiem, algami nori, siekaną dymką, prażonym sezamem oraz cienkimi plastrami wołowiny. Jego podstawą jest bulion wołowy no i ocz wyście japoński makaron udon.  W menu Blue Frog znajdziecie również inny zupy, które są równie smaczne i aromatyczne.

Blue Frog we Wrocławiu – pomarańczowe wypieki

Tytuł nagłówka nie mówi o nietypowym kolorze pąsów na twarzy, lecz o cieście marchewkowym, które znajdziemy w menu Blue Frog. Zanim przejdziemy do konkretnej pozycji warto wspomnieć odrobinę o historii tej potrawy. Marchew była używana do wypieków już w czasach średniowiecza. Powodem tego był ciężko dostępny cukier a słodka marchew była jego świetnym substytutem. Używano ją, więc do ciast, dań i deserów. Największą popularnością ciasto marchewkowe cieszyło się w Wielkiej Brytanii podczas II Wojny Światowej. Potem trafiło ono do USA, gdzie stało się jednym z najczęściej zamawianych deserów. Teraz Ty możesz go skosztować w Blue Frog we Wrocławiu, gdzie serwowane jest z kremowym serkiem i lukrem cynamonowym oraz sosem Bourbon Caramel. Zainteresuj się ofertą Blue Frog we Wrocławiu i zamów stamtąd swój następny posiłek.