Nie tylko gryczana, czyli przewodnik po rodzajach kaszy

kaszy

Według statystyk 20% osób do 23 roku życia zjada kaszę zaledwie dwa razy do roku. To zdecydowanie za mało. Potrawy z kaszy powinniśmy jeść trzy razy w tygodniu!

Z tego niedocenianego w Polsce produktu można przygotować smakowite dania zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.

Kasze to najmniej przetworzone, a co za tym idzie najzdrowsze produkty zbożowe. Jednak kasza w dalszym ciągu przegrywa walkę z ziemniakami, ryżem i makaronem, które znacznie częściej goszczą na polskich stołach, także w czasie Świąt.

 

kasza

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów kaszy. Wszystkie różnią się między sobą nie tylko wyglądem, ale też właściwościami i przeznaczeniem. Jaką kaszę podać do gulaszu? Która najlepiej sprawdzi się, jako składnik farszu do świątecznych pierogów? Przygotowaliśmy ściągę, która ułatwi Wam podjęcie decyzji, jaką kaszę powinniście zamówić zamiast ziemniaków!

kasza

Pięć najważniejszych rzeczy, które warto wiedzieć o kaszy!

kasza

 

2 Comments

  1. Fajny opis kasz… zdrowych , tylko pod warunkiem, ze żadna z nich nie jest modyfikowana genetycznie.

  2. Warto szczegółowo sprawdzać opis na opakowaniach i być dociekliwym jak kupowana przez nas żywność została wyprodukowana!

Dodaj komentarz

(*) Required, Your email will not be published

*