Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

Zamów z Kebap Fenix Łódź

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

Kebap Fenix w Łodzi – bogactwo smaku prosto z Turcji.

Zazwyczaj kebab kojarzy nam z krojonym mięsem z dodatkiem surówki i sosu w bułce lub tortilli. Doner kebab, bo tak się nazywa w tej wersji zdobył w Polsce popularność dzięki swojej przystępności, która objawia się krótkim czasem od zamówienia do otrzymania potrawy a także wygodą jedzenia nawet podczas spaceru do domu po całonocnej imprezie. Nie ma chyba bardziej docenionego street foodu niż kebab. Jednak doner to tylko czubek góry lodowej, która kryje kilkadziesiąt odmian kebabu i to nie tylko z Turcji. Teraz można zamawiać z Kebap Fenix w Łodzi za pośrednictwem strony PizzaPortal.pl lub korzystając z dedykowanej aplikacji na smartfona.

 

Sama nazwa kebab nie określa tylko jednego dania a wręcz przeciwnie odnosi się do wielu różnych potraw. W każdym z nich podstawą jest pieczone mięso jednak w zależności od jej wersji może to być jagnięcina, baranina, drób lub wołowina. Sposób, w jaki mięso jest pieczone też się różni. Zazwyczaj jest przygotowywane na pionowym ruszcie, ale często też nadziewa się je na patyczki i serwuje z warzywami w postaci szaszłyków. Danie to występuje w ponad dwustu wersjach a o to kilka z nich. Zacznijmy od tego tureckiego. Kebab Adana powstały w mieście o tej samej nazwie to mielone mięso nabite na szpikulec i pieczone. Serwowany jest w towarzystwie papryki, cebuli oraz pietruszki. Tradycyjnie podawany do niego jest tradycyjny turecki placek w kształcie łódeczki o nazwie pide. Kolejna odmiana pochodzi już z Pakistanu. Chociaż nadal zalicza się do rodziny kebabów to w tej wersji w ogóle go nie przypomina, gdyż mielone mięso formowane jest w krążki i pieczone na grillu. Serwuje się je z sałatką, sosem jogurtowym i chlebem naan. Chelow to narodowa potrawa w Iranie. Tutaj zamiast chlebka, pity czy tortilli podawany jest ryż basmati a mięso jest pieczone na grillu wraz z pomidorami. Do popicia serwuje się tutaj kwaśny jogurt z dodatkiem mięty i soli. Z Indii mamy kebab o nazwie Kakori, którego nazwa pochodzi od miasta. Kebab jest wykonany z drobno zmielonego mięsa koziego, doprawionego przyprawami, a następnie pieczonego na grillu, na patyku. Kebap Fenix w Łodzi zapewnia błyskawiczną dostawę, więc nie czeka się na niego o wiele dłużej niż jakby było się w lokalu osobiście. 

Kebap Fenix w Łodzi – nieblednąca popularność!

Poza znakomitym smakiem, szybką obsługą oraz dużą mobilnością tej potrawy na jej popularność miała również wpływ niewygórowana cena. Poza tym danie to jest na tyle sycące, dzięki dużej ilości warzyw oraz mięsa, że potrafi zaspokoić nawet największy głód. Kebab zazwyczaj kojarzymy z małymi budkami, które odwiedzamy późną porą w weekendy jednak to nie jedyne miejsca gdzie możemy zjeść ten turecki przysmak. Wiele eleganckich restauracji ma go w swoim menu z tym, że podawany jest w innej formie, na talerzu a nie w picie czy tortilli. W wersji ulicznej jest jednak bardziej popularny, ponieważ trafia do większej grupy osób. Odbiorcami są głównie młodzi ludzie czekający na nocny autobus, studenci a także spieszący się biznesmeni. W sumie ciężko znaleźć kogoś, komu kebab nie przypadł do gustu. 

Kebap Fenix w Łodzi i jego menu.

W Łodzi są cztery restauracje Kebap Fenix współpracujące z PizzaPortal, więc jest bardzo duża szansa, że jakiś jest gdzieś w Twojej okolicy. Z każdego lokalu Kebap Fenix w Łodzi możemy zamówić z dostawą do domu tureckie danie w różnych wersjach. Poczynając od Donera, Durum Tortilli aż po Kebap Box w wersji XXL otrzymamy kebab w odpowiadającej nam wersji oraz wielkości. Poza daniem głównym możemy również do naszego zamówienia dołączyć coś na słodko. Kebap Fenix w Łodzi proponuje nam dwa ciastka: gorąca wiśnia oraz gorąca malina z serkiem. Żeby zjeść ten pyszny posiłek wystarczy wejść na stronę PizzaPortal.pl, wybrać swoje ulubione dania z menu Kebap Fenix w Łodzi by już za moment cieszyć się pysznym jedzeniem.