Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

KFC w Radomiu

Wpisz adres i znajdź restauracje KFC w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

KFC w Radomiu – sekrety wybornej kuchni

Sieć KFC to nie tylko restauracje serwujące chrupiącego kurczaka w złocistej panierce, to również firma, która dba o swoich klientów na kilka sposobów, o których owi klienci nie mają pojęcia. Uchylmy rąbka tajemnicy i zobaczymy jak się dba tam o świeżość produktów i serwowanych dań, dlaczego panierka jest tak wyjątkowa i z czego są robione… frytki? Słowa nie przekonają czy coś jest pyszne czy nie, trzeba spróbować samemu by mieć pewność. Wejdź na PizzaPortal i zamów z KFC w Radomiu z dostawą do domu już teraz!

 

Zacznijmy od świeżości serwowanych posiłków, gdyż często pojawiają się na ten temat wątpliwości. Najwyższa pora, żeby je rozwiać. KFC w Radomiu, ale też w każdej innej restauracji z tym szyldem nie uznaje kompromisów. Sprawa jest prosta – wszystko, co wychodzi z kuchni ma czas przydatności do spożycia, co do… minuty, tak dokładnie, co do minuty. Jeżeli z jakichś względów klient nie odbierze kanapki, czy też innej potrawy – trafia ona do kosza. Oczywiście system wydawania posiłków jest tak zoptymalizowany, żeby wyrzucać jak najmniej, ale czasem jest to niezależne od obsługi lokalu. Jednak, gdy już się tak dzieje, że potrawa nie trafiła do klienta w przeciągu kilku minut musi zostać wyrzucona. Tak rygorystyczne normy dotyczące czasu spożycia zostały ustalone jedynie w trosce o klienta. Kilka minut to bardzo krótki czas, w porównaniu, gdy sami sobie szykujemy jedzenie w domu, jako lunch do pracy lub szkoły, który czeka w torbie kilka godzin zanim zostanie spałaszowany. Choć i taki posiłek smakuje dobrze, to nie jesteśmy do końca pewni czy się nie popsuł. KFC nie może w tej kwestii ryzykować. Nie tylko wydawanie posiłku ma wysoko postawione normy czasowe, podobnie jest z przygotowywaniem jedzenia. W kuchni KFC w Radomiu nie mam możliwości, żeby np. frytki zbyt krótko lub za długo były smażone, na wszystko jest określona ilość czasu, której nie można skracać ani przekraczać. Zamów idealnie usmażone frytki oraz inne dania wydane o dobrej porze z KFC w Radomiu.

Menu KFC – podpatrzone na wschodzie

Czy menu KFC na całym świecie wygląda podobnie? Tak, ale nie jest identyczne gdyż potrawy są wymyślane lokalnie. Jest to uzależnione od dominujących smaków, jakie panują na danym obszarze. Czasem jednak zdarza się tak, że jedne kraje podpatrują od innych, co się tam serwuje, żeby trochę urozmaicić swoje menu. W Polsce od czasu do czasu również używa się tego zabiegu. Interesującą sprawą w tym wszystkim jest to, że nie sięgamy po radę do swoich najbliższych sąsiadów, lecz na daleki wschód. Dobrym przykładem jest panierka, która występuje w dwóch rodzajach: pikantnej i łagodnej. Gdy inne kraje, jak np. Anglia upodobały sobie tą łagodniejszą wersję u nas pikantna święci triumfy. Polacy upodobali sobie ostrzejsze smaki, więc jedząc w KFC w innym kraju można odnieść wrażenie, że tam smakuje inaczej. W rzeczywistości to tylko różnica w przyprawach dodanych do panierki, bo kurczaki są te same. W każdym KFC na świecie w menu są frytki i wszędzie powstają one z ziemniaków. Niby wydaje się to oczywiste, ale krąży o tym mit, że tak nie jest. Rzekomo frytki są z jakiegoś proszku lub papki, co jest oczywiście nieprawdą. Do ich wytworzenia używane są ziemniaki z jednej prostej przyczyny: tak jest prościej niż kleić jest z jakiejś papki czy proszku. Menu KFC w Radomiu zawiera potrawy stworzone tylko z najlepszych produktów. Przekonaj się sam i zamów je przez PizzaPortal.

KFC z dostawą do domu – niezapomniany smak chrupkości

Panierka, której skład jest najpilniej strzeżoną tajemnicą KFC. I to nie tylko w przenośni gdyż jej receptura trzymana jest w sejfie w Luisville w Kentucky, w głównej siedzibie firmy. Przepis jest ściśle tajny - do tego stopnia, że połowa składników pochodzi z jednej fabryki, po czym już, jako mieszanka transportowana jest do drugiej, która dokłada swoją połowę. Sekret pysznego smaku jednak nie tkwi w samej panierce, bo ona jest z mąki, wody i soli tylko z mieszanki ziół i przypraw, jakie do niej trafiają. Ilość nałożonej panierki też ma wpływ na smak kurczaka. I w tym przypadku KFC ma swoje normy, których ściśle się trzyma. W ogóle cały proces panierowania przypomina performance sztuki nowoczesnej gdzie każdy ruch jest ważny i ma swoje miejsce. Żeby ilość panierki była idealna kucharz dokładnie wie ile razy ma zamieszać a ile razy stuknąć o siebie nóżkami kurczaka by zbędna ilość osypała się z powrotem do pojemnika. Ważna informacją jest, że panierka, ta, co się osypała z kurczaka, nie jest używana ponownie tylko jest wymieniana na nową. Jak widać zanim dostaniesz swojego kurczaka z KFC z dostawą, zostaje on poddany rygorystycznym normom, by wyglądał i smakował jak należy. A zamówisz go poprzez stronę PizzaPortal.