Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

KFC w Szczecinie

Wpisz adres i znajdź restauracje KFC w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

KFC w Szczecinie – tak powstaje chrupiący kurczak!

Jesteś głodny, więc wchodzisz na PizzaPortal i znajdujesz tam KFC w Szczecinie. Wybierasz jedno z wielu pysznych dań przyrządzonych z króla drobiu, a potem czekasz na swój posiłek. Po jakieś pół godziny, kurier stoi w Twoich drzwiach z pysznym, chrupiącym i soczystym kurczakiem. Pozostaje już tylko cieszyć się smakiem i z utęsknieniem czekać na następny raz. Jednak jak to wszystko wygląda z drugiej strony? Co dzieje się w kuchni? Czy pracownicy również się tam stołują? Odpowiedzi na te oraz inne pytania w poniższym tekście.

 

 

KFC to firma z długą historią i przez lata jej egzystowania doczekała się kilku mitów na swój temat. Pora ukazać światu prawdę i określić, co jest mitem a co faktem. Pierwszą legendą na temat KFC jest to, iż używają oni w swoich kurczakach mięsa mielonego a co gorsze składa się on z niewiadomych składników. Jest to oczywiście nieprawdą gdyż kawałki kurczaki w KFC tonic innego jak… całe kawałki kurczaka. Jest czyste mięso z kurczaka, bez kości, bez dodatków. KFC ma umowy z wybranymi (najlepszymi), dostawcami, którzy zaopatrują ich we wszystkie potrzebne produkty w mięso. Oczywiście mięso jest polskie a nie jak wielu uważa sprowadzane z zagranicy.  Kolejną historią wyssaną z palca jest to, że kurczak trafia do restauracji już w panierce albo, że jest już w ogóle gotowy a potem tylko podgrzewany w mikrofali. Odnieśmy się do pierwszej części tego mitu. Co prawda receptura na panierkę w KFC jest tajna i trzymana w sejfie w Kentucky, ale bez przesady. KFC w Szczecinie, ale także w każdej innej restauracji pod tym szyldem ufa swoim pracownikom, więc nie ma potrzeby wcześniejszego panierowania kurczaka. A jeżeli chodzi o to, że kurczak w całości jest przygotowywany poza restauracja, to wystarczy zrobić prosty test w e własnym domu. Zamówicie kurczaka z KFC w Szczecinie i zostawcie go na kilka godziny, aż zupełnie wystygnie. Kurczak na zimno też jest dobry, ale to nie to samo, co na ciepło, więc trzeba go podgrzać. Najlepsza podgrzewaniu jest mikrofalówka, więc wystarczy go do niej włożyć, ustawić timer i voilà. Kurczak jest gorący i smakuje jak psoto z KFC. Nic bardziej mylnego! Co prawda kurczak będzie gorący, ale o soczystości i chrupkości możemy zapomnieć. Mikrofala zrobi z niego gorącą paćkę, której nikt nie chciałby zjeść. Powiedzmy to raz na zawsze kurczaki w KFC od początku do końca są przygotowywane na miejscu. Tak jest w KFC w Szczecinie i każdej innej restauracji z tym szyldem. 

Jesteś głodny, więc wchodzisz na PizzaPortal i znajdujesz tam KFC w Szczecinie. Wybierasz jedno z wielu pysznych dań przyrządzonych z króla drobiu, a potem czekasz na swój posiłek. Po jakieś pół godziny, kurier stoi w Twoich drzwiach z pysznym, chrupiącym i soczystym kurczakiem. Pozostaje już tylko cieszyć się smakiem i z utęsknieniem czekać na następny raz. Jednak jak to wszystko wygląda z drugiej strony? Co dzieje się w kuchni? Czy pracownicy również się tam stołują? Odpowiedzi na te oraz inne pytania w poniższym tekście. KFC to firma z długą historią i przez lata jej egzystowania doczekała się kilku mitów na swój temat. Pora ukazać światu prawdę i określić, co jest mitem a co faktem. Pierwszą legendą na temat KFC jest to, iż używają oni w swoich kurczakach mięsa mielonego a co gorsze składa się on z niewiadomych składników. Jest to oczywiście nieprawdą gdyż kawałki kurczaki w KFC tonic innego jak… całe kawałki kurczaka. Jest czyste mięso z kurczaka, bez kości, bez dodatków. KFC ma umowy z wybranymi (najlepszymi), dostawcami, którzy zaopatrują ich we wszystkie potrzebne produkty w mięso. Oczywiście mięso jest polskie a nie jak wielu uważa sprowadzane z zagranicy. Kolejną historią wyssaną z palca jest to, że kurczak trafia do restauracji już w panierce albo, że jest już w ogóle gotowy a potem tylko podgrzewany w mikrofali. Odnieśmy się do pierwszej części tego mitu. Co prawda receptura na panierkę w KFC jest tajna i trzymana w sejfie w Kentucky, ale bez przesady. KFC w Szczecinie, ale także w każdej innej restauracji pod tym szyldem ufa swoim pracownikom, więc nie ma potrzeby wcześniejszego panierowania kurczaka. A jeżeli chodzi o to, że kurczak w całości jest przygotowywany poza restauracja, to wystarczy zrobić prosty test w e własnym domu. Zamówicie kurczaka z KFC w Szczecinie i zostawcie go na kilka godziny, aż zupełnie wystygnie. Kurczak na zimno też jest dobry, ale to nie to samo, co na ciepło, więc trzeba go podgrzać. Najlepsza podgrzewaniu jest mikrofalówka, więc wystarczy go do niej włożyć, ustawić timer i voilà. Kurczak jest gorący i smakuje jak psoto z KFC. Nic bardziej mylnego! Co prawda kurczak będzie gorący, ale o soczystości i chrupkości możemy zapomnieć. Mikrofala zrobi z niego gorącą paćkę, której nikt nie chciałby zjeść. Powiedzmy to raz na zawsze kurczaki w KFC od początku do końca są przygotowywane na miejscu. Tak jest w KFC w Szczecinie i każdej innej restauracji z tym szyldem. Menu KFC – zadanie dla komputera

Chociaż ostatecznie menu w KFC układa człowiek to komputery też mają w tym swoją rolę. Konkretnie chodzi o korzystanie z Big Data, czyli dużych zbiorów danych, z których da się ułożyć pewne stałe. Brzmi to dość zawile, dlatego lepiej będzie to wyglądało na przykładzie. Komputery rejestrują wszystkie zamówienia przez cały rok, później analizują zebrane dane i na końcu okazuje się, że np. w środy latem najlepiej sprzedają się Big Boxy. Później w samej już kuchni wisi monitor, który podpowiada kucharzom, jakie danie, w jakim dniu najlepiej będzie sprzedawać. Takie sugestie znacznie ułatwiają oraz przyspieszają pracę, gdyż z góry wiadomo, co trzeba przyrządzić w pierwszej kolejności. Oczywiście całe menu w KFC jest dostępne cały rok, więc nie jesteśmy ograniczeni do konkretnych potraw. Jest to, co najwyżej pomoc dla pracowników kuchni, aby wszystko szło sprawniej. Niezależnie od pory roku do wyboru mamy tradycyjne kubełki, Big Boxy z bułką lub tortillą oraz frytkami, zestawy z kanapką, frytkami oraz napojem a także sałatki. Zamów wybrane przez siebie danie z KFC poprzez PizzaPortal. 

KFC z dostawą – co się dzieje w kuchni?

Chodzi oczywiście o kuchnię w restauracjach KFC. Powinno się raczej powiedzieć w kuchniach, bo tak na dobra sprawę to są one dwie. Jedna zajmuje się panierowanie i smażeniem kurczaka, w drugiej zaś układane są z nich dania, czyli dodawany jest sos, sałata, frytki lub wkładany jest w bułkę lub tortillę. Nie jest to oczywiście czyjeś widzimisie, żeby rozłączyć te dwie „stacje”. Chodzi raczej o higienę i żeby nikt, co dotyka kurczaka surowego nie dotykał go później, gdy jest wkładany do kubełka czy na talerz. Nawet przybory kuchenne są oznaczone kolorami tak, żeby te wykorzystywane w jednej kuchni nie były używane w drugiej. Obowiązkowe mycie rąk przez pracowników jest ustalone według grafiku, więc, nikt dłużej nie chodzi z nieumytymi rękami. Wszystko jest działa tam jak dobrze naoliwiona maszyna, dzięki czemu kurczaki smakują tak wyśmienicie. Potwierdzają to sami pracownicy, którzy również się tam stołują. Zamów z KFC z dostawą do domu lub pracy i ciesz się smakiem złocistego kurczaka już teraz!