Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

KFC w Warszawie

Wpisz adres i znajdź restauracje KFC w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

Wybierz restaurację KFC, z której chcesz zamówić:

 

Tylko restauracje z żółtym „M” biją KFC pod względem popularności lokali fast food na świecie. W tym wypadku drugie miejsce to żadna hańba gdyż przy 19 tysiącach restauracji na świecie w 118 krajach nie ma się czego wstydzić. W samych Stanach Zjednoczonych, miejscu narodzin restauracji, jest ich aż 4,5 tysiąca. W Warszawie KFC ma 14 lokali, z których można zamawiać online poprzez PizzaPortal. KFC to marka, która zadomowiła się po wsze czasy w światowej popkulturze jak i w nawykach żywieniowych polaków.

 

Złociste skrzydełka, polędwiczki czy też udka z kurczaka to zawsze dobry wybór na posiłek. Nie ważne, która jest godzina soczysty kurczak w chrupiącej panierce nie ma sobie równych. KFC w Warszawie specjalizuje się w serwowaniu przepysznych potraw zrobionych z króla drobiu. Polacy uwielbiają kurczaka w panierce i w sumie nie można się dziwić, bo pod chrupiącą skorupką kryje się soczysty kawałek mięsa, które jest nie tylko pyszne, ale też zdrowsze od innych. Kurczak z KFC w Warszawie jest pyszny, ale zapewne nie wiesz o nim wszystkiego. Oto kilka ciekawostek na temat marki KFC jak i przyrządzanych tam pyszności. Pełna nazwa restauracji brzmi: Kentucky Fried Chicken, jednam wszystkim znana jest bardziej w jej skróconej, trzy literowej, nazwie. Do 1991 roku w użytki była nazwa dłuższa, jednak dyrektorzy firmy uznali, że źle się kojarzy. W latach dziewięćdziesiątych nastąpił bum na zdrowe odżywianie, diety i ogólne bycie fit, więc środkowy człon nazwy – „fried”, czyli smażony nie wkomponowywał się w panującą modę. Jednak gdyby zrezygnowali ze smażenia ich kurczak nie byłby już taki sam, więc łatwiej było pozbyć się długie nazwy. Ten zabieg marketingowy okazał się strzałem w dziesiątkę. Kurczak w KFC jest smażony, ale to nie to czyni go tak wyjątkowym. To panierka, której skład jest najcenniejszym skarbem KFC. I to nie tylko w przenośni gdyż jej receptura trzymana jest w sejfie w Luisville w Kentucky, w głównej siedzibie firmy. Przepis jest ściśle tajny - do tego stopnia, że połowa składników pochodzi z jednej fabryki, po czym już, jako mieszanka transportowana jest do drugiej, która dokłada swoją połowę. Co jest niespodzianką przepis na panierkę nie jest chroniony patentem, gdyż wtedy trzeba podać jej skład w biurze patentowym. Uznano, że tradycyjny sejf będzie lepszym zabezpieczeniem. Wiadomo jedynie, że w skład panierki wchodzi 11 ziół i przypraw, z czego dwie to pieprz i sól, a pozostałe dziewięć można ponoć znaleźć w większości kuchni. Spróbuj oryginalnej panierki w KFC w Warszawie zamawiając online poprzez PizzaPortal. 

KFC z dostawą – niezmienny smak od wielu lat

Wiele ludzi na świecie oraz w Polsce ceni sobie KFC za pyszny smak ich kurczaków, ale również za jego niezmienność. Od 1940 roku, kiedy to przepis na kurczaka w panierce został wynaleziony, jego smak nie zmienił się ani trochę. Dokonano jedynie drobnych zmian w procesie jego przygotowania tzn. wymieniono olej na lepszy oraz zdrowszy. Obecnie kurczak smażony jest na oleju sojowym bez tłuszczów trans. Zresztą smażenie na głębokim tłuszczu ma wielu przeciwników, którzy chyba jednak nie słusznie posądzają o to restauracje KFC. Rzeczywiście kawałki kurczak w panierce są zanurzane w gorącym oleju, ale na bardzo krótki czas, gdyż są również traktowane podwyższonym ciśnieniem, co przyspiesza cały proces. Działa to podobnie jak w przypadku szybkowarów. Dzięki temu kurczak nie wchłania tyle tłuszczu, co w innych restauracjach, przez co jest zdrowszy. Zamów swojego kurczaka z dostawą z KFC korzystając z pomocy PizzaPortal.  

KFC menu – dobre na każdą okazję

Jak się okazuje menu KFC może się sprawdzić przy dowolnej okazji nawet podczas świąt. W Japonii tradycją jest zamawianie kubełków z kurczakiem oraz innych potraw z KFC na świąteczny stół. Tradycyjnego indyka czy też pieczeń w sosie już jakiś czas temu Japończycy zamienili na smażonego kurczaka w panierce. Chociaż jest on łatwiej dostępny niż danie, które trzeba samemu przygotować w domu to zamówienia trzeba dokonać na kilka miesięcy przed świętami a kolejki po odbiór mogą nawet ciągnąć się godzinami. W Polsce takie praktyki jeszcze nie są popularne i chyba nigdy nie będą, ale przecież poza świętami jest cały rok żeby cieszyć się pysznym smakiem złocistego kurczaka. Menu KFC ma go pod dostatkiem i to na dodatek w różnej formie. Możemy zamówić sobie go w tradycyjnym już kubełku, ale także w Big Boxach z bułką lub tortillą oraz frytkami, w zestawie z kanapką, frytkami oraz napojem a także, jako dodatek do sałatki. Zamów coś z menu KFC w Warszawie i ciesz się pysznym smakiem złotego kurczaka.