Mobile
Tablet
Narrow Desktop
Desktop
Wide Desktop
Super Wide Desktop
Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop
Zaloguj się

Chcesz zamówić z pizzerii z dostawą w Kielcach?

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

To włoskie danie ma tyle wersji ile ludzi je przygotowuje. Może być z mięsem, owocami morza albo dla wegetarian tylko z warzywami. Choć wywodzi się z Italii, każdy kraj ma jej wersję ze swoimi dodatkami. Jedna rzecz jest jednak niezmienna – pyszny smak. Można ją próbować robić w domu i czasem nawet uda się przygotować naprawdę smaczną jednak nic nie zastąpi pizzy przygotowanej przez profesjonalistę, upieczonej we włoskim piecu. Pizza w Kielcach wyrabiana jest według tradycyjnych włoskich receptur, dzięki czemu od lat utrzymuje najwyższy poziom i przyciąga coraz więcej klientów.

Każdy zapytany, z czego składa się pizza w Kielcach powie: ciasto, sos, ser i dodatki. Wszystko się zgadza jednak proces powstawania pizzy jest odrobinę bardziej skomplikowany. Dlaczego obrzeże pizzy jest chrupiące a środek miękki i ciągnący? Ile czasu musi spędzić w piecu, aby wyszła idealna? Jaki jest skład ciasta? Z jakich pomidorów powstaje najlepszy sos do pizzy? Pora rozwiać wszystkie te wątpliwości! Każdy mistrz pizzy, we Włoszech a także w pizzeriach w Kielcach, znany pod nazwą – pizzaiolo, zanim wyjdzie do domu po ciężkim dniu pracy, przygotowuje ciasto na następny dzień. W pizzerii, a szczególnie w tej popularnej gdzie trzeba wydać klientom kilka placków w ciągu pięciu minut do wyrabiania ciasta używa się maszyny. Wyrób ciasta zawsze zaczyna się od wlania zimnej wody oraz wrzucenia drożdży. Następnie dodaje się około pięć kilogramów mąki. Gdy maszyna już powolnie mieszą całą masę, dosypuje się sól. Teraz nadszedł odpowiedni moment by dodać resztę mąki. Przy takiej ilości wody w sumie daję się około szesnastu kilogramów maki. Jeżeli zaczyn nie tworzy jednej masy należy wrócić do korzeni i przerzucić ciasto rękami. Gotowe ciasto na pizze po wyciągnięciu z maszyny powinno być gładkie, elastyczne i ciągnące tak, aby podczas podrzucania placków nad głową ciasto nie rozleciało się. Teraz zostaje już tylko podzielić ciasto na niewielkie kulki i zostawić na noc. Tak właśnie powstaje ciasto w pizzeriach w Kielcach. 

Z kuchni na stół.

Na drugi dzień, gdy kuleczki z ciasta już trochę podrosły można brać się do formowania koła. Teraz zaczyna się pokaz umiejętności pizzermana. Wprawne dłonie rozbijają kulkę na blacie i zaczynają w dość szybkim tempie formować koło. Trzeba to zrobić szybko, aby okrąg był równy. Gdy średnica jest taka jak chcieliśmy można już smarować ciasto sosem. Dla Włochów ważne jest, z jakich pomidorów on powstaje. Zazwyczaj są to pomidory lokalne jak np. San Marzano, które rosną na polach wulkanicznych na południe od Wezuwiusza. Jednak w Polsce zazwyczaj używa się wybrane i sprawdzone marki już obranych pomidorów z puszki. Przeciera się je na sicie a następnie nieco doprawia. Pomidory muszą być dobrej, jakości bo gdyby były, chociaż odrobinę mdłe albo gorzkie popsują cały smak pizzy. Jeżeli chodzi o składniki to czasem im mniej tym lepiej. Pizza w Kielcach z dostawą jest idealnie skomponowana, więc nie czekaj i zamów przez PizzaPortal.   Zresztą taką filozofię wyznają włosi. Ich ulubioną pizzą jest Margherita, która jest również najtańsza. Składniki ułożone to pora na pieczenie. W dobrze nagrzanym piecu pizzy wystarczą dwie minuty by była idealnie wypieczona. W domowych warunkach ciężko uzyskać takie efekty, ale, od czego jest zamawianie pizzy z dostawą w Kielcach? 

Pizza w Kielcach na dowóz? Bardzo chętnie!

Aż czterdzieści siedem procent polaków zaznaczyło pizzę na wynos, jako ich ulubiony oraz szybki sposób zaspokojenia głodu. Pizza w Kielcach z dowozem do domu sprawdza się w wielu okazjach i jest przy tym bardzo wygodną opcją. Polacy, tak jak w surmie reszta świata, uwielbiają pizze za chrupiące brzegi, uginający się pod dodatkami środek, ciągnący się ser, ale również za to, że wystarczy wyjąć ją z pudełka i jest już gotowa do jedzenia. Pizza to chyba główny przedstawiciel finger food na świecie. Jedno koło, osiem trójkątów i zero wątpliwości, że czeka Ciebie i Twoich znajomych nie lada uczta. Jeszcze do niedawna najpopularniejszym sposobem zamawiania pizzy był telefon. Ten czas jednak odchodzi do lamusa. Teraz wśród metod zamawiania pizzy, ale także jakiegokolwiek jedzenia króluje Internet. Można to zrobić poprzez stronę portalu zrzeszającego wszystkie pizzerie w Twojej okolicy lub za pośrednictwem dedykowanej aplikacji na smatphona.  Liderem na rynku zamawiania pizzy jest PizzaPortal, przez, który bez problemu zamówisz pizzę z dowozem w Kielcach. Badania pokazują, że weekendy to najbardziej pracowity czas dla pizzerii. Najlepszą porą na zamówienie pizzy w Kielcach z dowozem do domu w sobotę czy niedzielę jest około godziny trzynastej, jeżeli pizza ma być na obiad. Jeśli mamy ochotę na kolację z pizzą musimy się wstrzymać do godziny dwudziestej, kiedy to ruch w pizzeriach odrobinę się zmniejsza. To takie proste, wejdź na PizzaPortal wybierz pizzerię w Kielcach i zamów pizzę z dowozem pod same drzwi. Smacznego!