Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

Krowi Placek Poznań

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

Zamów z dowozem z Krowiego Placka w Poznaniu

Nie znamy statystyk dla pizzy, ale blisko pięćdziesiąt miliardów hamburgerów zjedzonych w ciągu roku w Stanach Zjednoczonych musi robić wrażenie. Oznacza to, że każdy mieszkaniec USA zjada rocznie ponad sto pięćdziesiąt bułek ze smakowitą wołowiną. Niezależnie od tego czy jest to niemowlak czy bezzębny starzec, trzy razy w ciągu tygodnia konsumuje jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Historia burgerów według części znawców sięga starożytności. Jak w każdym przypadku gdy mowa o sukcesie w jego blasku ogrzać pragnie się jak najwięcej osób. Swoją rolę wśród prekursorów tego dania chcą uwypuklić Mongołowie, jako twórcy tatara, a także Niemcy, którzy przypominają o tym, że nazwa hamburger pochodzi od portu Hamburg. Amerykanie każde wydarzenie potrafią ponieść do rangi niebywałego sukcesu. Nie dziwi zatem, że to w Stanach organizowany jest Festiwal Burgerów, oraz że doczekał się on swojego Hamburger Hall of Fame. Spory między amerykańskimi miastami o to, które z nich dostąpiło zaszczytu wytworzenia pierwszego burgera podgrzewają atmosferę w mediach równie często jak nadchodzące huragany.

Smakowite menu Krowiego Placka

Osoby odpowiedzialne za tworzenie jadłospisu w Krowim Placku mogły sięgać po wiele sprawdzonych przepisów. Już niedługo po wymyśleniu hamburgera (ostatecznie uznano, że pierwsze pojawiły się pod koniec XIX wieku) rozpoczęło się tworzenie jego odmian. I tak samo jak w przypadku hamburgera rozgorzał spór o ojcostwo cheeseburgera oraz w mniejszym już stopniu o to, kto jako pierwszy wołowinę zastąpił rybą i stworzył fishburgera. Skoro burgery zaczęły odnościć tak wielki sukces, to pojawiło się pytanie dlaczego z jego popularności i smaku (a przynajmniej jego części) mieliby zrezygnować wegetarianie. Tak powstał vegeburger. Każdy z narodów postawił sobie nieomal za punkt honoru stworzenie swojego wariantu tej potrawy. Włosi postanowili dodać do niego parmezanu i zamienić wołowinę na cielęcinę. Norwegowie z oczywistych względów używają  świeżego łososia. Grecy dołożyli jogurt grecki i fetę. Hiszpanie preferują pierś kurczaka, szynkę hiszpańską i owcze sery. Kalifornijska odmiana oparta jest o krewetki i awokado. A burger indyjski to połączenie bułki z jogurtem i jagnięciną. Teoretycznie zaprzeczeniem idei burgera jest jego owocowa odmiana, do przygotowania której używa się słodkiej śmietany, truskawek, kiwi, mango oraz ananasa.

Sprawna dostawa z Krowiego Placka

Gdy oglądamy amerykańskie filmy często jesteśmy świadkami zamawiania steków, które w zależności od preferencji zamawiającego mają być krwiste bądź dobrze wysmażone. Podobny wybór ma miejsce w trakcie zamawiania burgerów z Krowiego Placka. Można wybrać rodzaj pieczywa, który ma być użyty do przygotowania dania oraz stopień wysmażenia mięsa (w każdej porcji jest go 150 gram). Podstawowy burger, to Krowi Placek (wołowina, ser chceddar, pomidor, ogórek, boczek, rukola, cebula, sos bbq i ketchup). Placek kowbojski zawiera podwójną porcję boczku i krążki cebulowe. W Placku Ejbra odnajdziemy ser pleśniowy, jalapeno, choriozo i sos owocowo-ostry. Placek z Pyrą     to między innymi ser smażony oraz placek ziemniaczany. Jeśli zamawiamy Placek z Gór, to nie będziemy zaskoczenia, że użyto do jego przygotowania oscypka i kiełbasę krakowską. Ser mozzarella, prosciutto, oliwki, suszone pomidory cebula i sos pesto to część składników Placka z Włoch. Jeśli zamówimy na wynos Placek na Talerzu, to znajdziemy tam oprócz wołowiny frytki i świeże warzywa. Jeśli w danym mieście funkcjonuje więcej niż jeden lokal tej samej sieci, to można liczyć tez na sprawniejsza dostawę. Po pierwsze zamówienia rozkładają się na większa ilość restauracji, a po drugie czas dowozu ulega skróceniu.