Zaloguj się

Makarun - zamów z dostawą

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Dostawa
Odbiór osobisty

Zamów z dowozem z Makarun

O sposobie rozwijania nowych przedsięwzięć biznesowych napisano tysiące książek. Kolejne tysiące nie powstały, bo ci, którzy potrafili to zrobić, woleli swoje pomysły realizować nadal, stawiając sobie coraz wyższe cele niż opisywać drogę, jaką do tego doszli. Niezależnie od tego czy rozważać będziemy teorię czy oprzemy się na praktyce wszyscy zgodzić się muszą co do jednego. O ostatecznym sukcesie decyduje odbiorca towaru czy usługi. Jego zadowolenie jest miernikiem na tyle obiektywne, ze może być uznane za najważniejsze. W przypadku Makarunu zadecydował pomysł i upór trzech krakowskich studentów, którzy postanowili nieco zarobić żywiąc swoich kolegów. Pomysł był na tyle dobry, że zaowocował otwarcie kolejnych lokali w grodzie Kraka, a później w innych polskich miastach. Ekspansja nie ograniczyła się tylko do naszego kraju. Za niecodzienny sukces uznać można otworzenie lokalu w Hamburgu. To jak na markę, która liczy nieco ponad sześć lat całkiem spore osiągnięcia. Dodać do tego należy nagrody, jakie otrzymała sieć za efektywny rozwój marki oraz jako najlepszy fast-food w 2016 r. Nic zatem dziwnego, że wśród zamawiających, korzystających z Pizzaportal.pl w celu otrzymania makaronów, Makarun cieszy się dużym powodzeniem.

Smakowite menu Makarunu

Makarony, pasty jednoznacznie kojarzą się z Włochami. Malo popularna jest wiedza, mówiąca o tym, że prekursorami w przygotowaniu tego pokarmu są Chińczycy. Najstarsze znane ślady dowodzą, że spożywano go już cztery tysiące lat temu. Na Półwysep Apeniński rzekomo dotarł w  XIII wieku, przywieziony z Kraju Środka przez Marco Polo. Jednak już wieki wcześniej był on znany mieszkańcom cesarstwa rzymskiego. Włosi podobno znają ponad 300 rodzajów makaronu. Oczywiście chyba żaden lokal na świecie nie ma w swoim menu nawet połowy z nich, ale do najpopularniejszych i najczęściej spotykanych w serwowanych daniach należą bezwzględnie rurki, fetuccinne (wstążki), farfalle (kokardki), świderki (fusilli), muszelki, kolanka, tagliatelle, spaghetti i lasagne. W przypadku Makarunu używane są tylko niektóre z nich, ale za to te, które cieszą się największym powodzeniem. Chodzi głównie o spaghetti i penne. Spaghetti, to najprawdopodobniej najpopularniejsze w Polsce danie oparte o makaron. Wersja bolognese czy carbonara gości na naszych stolach od wielu lat, niezależnie czy pochodzi z restauracji czy przygotowana została we własnym zakresie. Oba te warianty znajdziemy również w jadłospisie Makarunu. Bolognese oparte jest na mięsie wieprzowo-wołowym, pomidorach pelati, marchewce, czerwonej cebuli czosnku i przyprawach.

Błyskawiczna dostawa z Makarunu

Twórcy sieci wiedzieli doskonale jak istotne jest dla braci studenckiej otrzymanie posiłku w jak najkrótszym czasie. Brak czasu na jedzenie, to jedna z największych bolączek życia studenta. Nie inaczej jest z pozostałymi zamawiającymi. Każdy pragnie wykorzystać swój prywatny czas do maksimum, dlatego sprawy dowóz jest priorytetem stojącym na równi z jakością jedzenia. Tym bardziej, niezależnie od tego czy zamawiamy carbonara ( bekon, sos śmietanowy i zioła) czy currygodny (cebula czerwona, curry, czosnek, sos śmietanowy, przyprawy) istotne jest to, że makarony podawane powinny być w wysokiej temperaturze. Stąd zwłoka nie jest w żadnym przypadku dopuszczalna. Innymi propozycjami oferowanymi w menu Makarunu są Mexicano (mięso wołowo-wieprzowe, pomidory pelati, kukurydza, czerwona cebula, czerwona fasola, jalapeno i przyprawy), spinacio (szpinak, czosnek, przyprawy) oraz warianty oparte o kurczaka (spinacio, currygodny i pomodoro). Oferta dotycząca makaronów podzielona jest na wersję mała i dużą. W niektórych z lokali odstępne są także sałatki (grecka czy z tuńczykiem). O jeszcze jednym atucie warto wspomnieć, aby przekonać tych, którzy mogą mieć jeszcze wątpliwości. Biorąc pod uwagę do jakiego typu zamawiających skierowana była pierwsza propozycja utrzymano nie tylko poziom kulinarny, ale także niezwykle przystępne ceny.