Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

Zamów z Pizzeria Mexicana Gorzów Wielkopolski

Wpisz adres i znajdź adres w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

Pizzeria Mexicana Gorzów Wielkopolski

Teoretycznie pizza powinna odwoływać się w nazewnictwie i doborze składników wprost do swoich włoskich korzeni. Tak postąpiliby ci, którzy należą do najbardziej ortodoksyjnych wyznawców tej włoskiej potrawy. Jednak, jak uczy doświadczenie, nie tylko w kwestii tego dania, wzbogacenie lokalnymi składnikami i dodatkami może przynieść tylko same korzyści. Zresztą nawet w przypadku pizzy możemy zauważyć różnice w samych Włoszech, w zależności od regionu w którym jest ona przygotowywana. Eksperymenty kulinarne dokonywane przez osoby, które mają pojęcie o sekretach kuchni rzadko kończą się katastrofą. Trudno zresztą przypuszczać, aby coś, co nie znajduje uznania wśród pierwszej grupy odbiorców, a za takich uznać należy choćby pracowników pizzerii, znalazło się w jadłospisie na stałe. Nie powinno zatem nikogo dziwić, że w Gorzowie Wielkopolskim eksperyment dotyczy połączenia smaku pizzy ze składnikami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej.  Nie ogranicza się on tylko to tego, co znajdziemy na talerzu. Również nazewnictwo po części nawiązuje do kraju Majów i Azteków.

Teoretycznie pizza powinna odwoływać się w nazewnictwie i doborze składników wprost do swoich włoskich korzeni. Tak postąpiliby ci, którzy należą do najbardziej ortodoksyjnych wyznawców tej włoskiej potrawy. Jednak, jak uczy doświadczenie, nie tylko w kwestii tego dania, wzbogacenie lokalnymi składnikami i dodatkami może przynieść tylko same korzyści. Zresztą nawet w przypadku pizzy możemy zauważyć różnice w samych Włoszech, w zależności od regionu w którym jest ona przygotowywana. Eksperymenty kulinarne dokonywane przez osoby, które mają pojęcie o sekretach kuchni rzadko kończą się katastrofą. Trudno zresztą przypuszczać, aby coś, co nie znajduje uznania wśród pierwszej grupy odbiorców, a za takich uznać należy choćby pracowników pizzerii, znalazło się w jadłospisie na stałe. Nie powinno zatem nikogo dziwić, że w Gorzowie Wielkopolskim eksperyment dotyczy połączenia smaku pizzy ze składnikami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej. Nie ogranicza się on tylko to tego, co znajdziemy na talerzu. Również nazewnictwo po części nawiązuje do kraju Majów i Azteków.

Całkowite odcięcie się od tradycji nie jest oczywiście możliwe, bo kto wtedy chciałby chodzić do pizzerii, która nie serwuje tradycyjnego przysmaku? Zachowując umiar we wprowadzaniu innowacji stworzono propozycje smakowe, które znajdują uznanie coraz większej ilości zamawiających. Przekonuje o tym otwieranie kolejnych lokali pod tą samą marką. Oferta podzielona jest na kilka kategorii. Podstawą jest pizza klasyczna. Margherita jest pozycją obowiązkową w każdej szanującej się pizzerii. W końcu to od niej zaczęła się kariera tego dania na stołach wyższych sfer. W tej grupie znajdują się też funghi, Vesuvio, capriciosa i Hawaii. Jako, że przybywa osób preferujących dania wegetariańskie, to nie mogło ich zabraknąć także w karcie dań Pizzerii Mexicana. Punkt wyjścia, to oczywiście vegetariana. Awantura serowa, to mieszanka trzech serów: mozzarelli, goudy i pleśniowego, wzbogacona sosem pomidorowym. W Fieście znajdziemy m.in. pieczarki, brokuły i kukurydzę, a w Bravo sos szpinakowy zamiast powszechnie stosowanego pomidorowego. Pescatore i frutti di mare, to elementy menu z rybami i owocami morza. Przeglądając nazewnictwo grupy pizz ostrych od razu zgadniemy skąd wywodzą się ich składniki. Jalapeno czy Desperados nie pozostawiają żadnych wątpliwości.

Sprawna dostawa z Pizzerii Mexicana

Jeśli chcemy sprawnie przejść przez proces zamówienia pizzy bądź innego dania, to najlepiej zamówić je poprzez Pizzaportal.pl. Portal współpracuje tylko z firmami, które profesjonalnie podchodzą do kwestii jakości posiłków i szybkości dostawy. Może ona dotyczyć pizzy mięsnej, której blisko dwadzieścia rodzajów odnajdziemy w jadłospisie. Są to między innymi Americana, Italiana, Chłopska, Uczyta Mięsna, Szalony Turek (kapusta pekińska, mięso kebab, ogórek, pomidory, ser, sos jogurtowo-czosnkowy  i pomidorowy) czy  Specjalność Szefa z podwójnym serem i boczkiem. Inne rodzaje, których warto spróbować, to Flamenco, Amigo, Mexicana i Kaprys, pozwalający skomponować pizzę z serem, sosem pomidorowym i pięcioma dowolnie wybranymi składnikami. Wśród makaronów dominuje penne (spinaci, z kurczakiem, serowe i Alfredo). Do każdej zamawianej sałatki dodawane jest 10 bułeczek panini z masełkiem czosnkowym. Można zamówić Mexicanę, Imperię(sałata, kapusta pekińska, ser, szynka, pieczarki, pomidor, ogórek, sos jogurtowo-czosnkowy), hawajską, grecką, nicejską i chicken. Uzupełnieniem zamówienia mogą być napoje.