Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

Zamów w Thienlong Bydgoszcz

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

Zamów z dowozem z Thienlong w Bydgoszczy

Jeśli jakaś kuchnia żywi ponad dwadzieścia procent ludzi zamieszkujących Ziemię, to nie może to być kuchnia zła. Jeśli rozszerza swoje wpływy na kraje sąsiednie i skutecznie walczy o popularność konkurując z daniami innych państw, to znaczy, że jest to kuchnia dobra. A jeśli na całym świecie można spotkać liczne restauracje oferujące dania tej kuchni i restauracji tych przybywa, to oznacza, że mamy do czynienia z kuchnią bardzo dobrą. Ogólnoświatowy trend wyczuła i wykorzystała rozwijająca się na razie w województwie kujawsko-pomorskim sieć Thienlong. W Bydgoszczy znajdziemy dwa lokale, w których można zamówić dania przez Pizzaportal.pl. Kuchnia chińska, wbrew pozorom nie jest kuchnią jednorodną. Wykazuje silne zróżnicowanie w zależności od tego, z jakiej części Chin się wywodzi. Najbardziej znana poza Chinami jest kuchnia kantońska, której korzenie wyrastają z południa Państwa Środka. Do jej cech charakterystycznych należy wykorzystywanie ryżu i siekanych składników smażonych w woku. Używanie makaronu do przygotowania posiłku, to domena kuchni pekińskiej. Pikantne dania, z szerokim zastosowaniem wołowiny, to cecha kuchni syczuańskiej. Pierożki i różnorodność zup, to charakterystyczny element kuchni fukieńskiej. 

Obszerne menu Thienlong

Co prawda stare powiedzenie mówi, że nie zawsze ilość przechodzi w jakość, ale w przypadku karty dań Thienlong nie trzeba mieć takich obaw. Blisko sto dziewięćdziesiąt potraw w jadłospisie robi wrażenie praktycznie na każdym. I nie trzeba obawiać się, że połowa z tego, to dodatki i napoje. Wręcz przeciwnie, napojów można w menu ze świecą szukać. Jako przystawki w karcie dań znajdziemy sajgonki i chipsy krewetkowe. Zupy, to rosół z kurczakiem i makaronem sojowym, zupa PHO (o największej objętości spośród zup – 500 ml), krewetkowa, krabowa, bambusowa, chińska i rybna. Dania mięsne w większości przypadków podawane są z ryżem i surówką. Najwięcej dostępnych dań wykorzystuje kurczaka. Ilość odmian w jakich jest dostępny powoduje, że przez ponad trzy tygodnie, codziennie moglibyśmy zamawiać jedną z wersji i nie powtórzyłyby się one. Znajdziemy w menu kurczaka w cieście, w sosie curry, z warzywami/grzybami/bambusem, w 5 smakach, w sosie słodko-kwaśnym, pikantnego, na gorącym półmisku, po chińsku, po seczuańsku, po tajsku i sajgońsku. Nie brakuje wariantów na chrupko, po wietnamsku, po japońsku, Hong Kong, Hanoi, Pantaj, orientalnego, z sezamem i słodko-pikantnego. 

Szybka dostawa z Thienlong

Jeśli dodamy do powyższych składników jadłospisu dania z indyka , z wieprzowiny (m.in. z grzybami mun, z bambusem, curry), z golonką, ze schabu (także z frytkami), to okaże się, że dotarliśmy dopiero do połowy oferowanych potraw. Innym mięsem często wykorzystywanym w kuchni chińskiej jest wołowina (tym bardziej , że w regonach, gdzie wyznawany jest islam nie jada się wieprzowiny). Trudno wyobrazić sobie dania chińskie bez kaczki. Tu mamy do czynienia m.in. z kaczką po chińsku, tajsku, pekińsku, sajgońsku, słodko-kwaśną i z kilkoma innymi odmianami. Z regionów nadmorskich wywodzą się potrawy z owocami morza. Zaliczymy do nich ryby: pikantną, w maśle, na chrupko w sosie czosnkowym. Śmiało można polecić  krewetki w sezamie, na ostro, chrupiące czy w pięciu smakach. Podobnie przyrządzane są kalmary. Trudno sobie wyobrazić restauracje chińską, w której nie znaleźlibyśmy dań ze smażonym makaronem i ryżem. Są one przyrządzane z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną i krewetkami. Spośród dań wegetariańskich proponujemy skosztować makaronu sojowego z warzywami, spaghetti z warzywami czy warzyw po tajsku.