Mobile
Tablet
Desktop
Narrow Desktop

Zamów U Skrzypka Gdańsk

Wpisz adres i znajdź restauracje w swojej okolicy
Podaj adres dostawy
Wybierz restaurację
Zamów jedzenie

Zamów z dowozem U Skrzypka w Gdańsku

Im obszerniejsze menu, tym więcej proponowanych potraw, a co za tym idzie także większa szansa na trafienie w gust zamawiającego. Oczywiście dobry lokal, to nie supermarket, w którym możemy nabyć tysiące produktów. Jednak rozważne podejście do układania jadłospisu wcale nie musi zakończyć się tak jak w bajaderce,  wrzuceniem do niego wszystkiego, co się znajdzie pod ręką.  Rozsądek wziął także górę w sieci U Skrzypka w Gdańsku. Nawet umieszczenie kilku dań firmowych w karcie dań świadczy o wierze w swoje umiejętności kulinarne. Nikt nie ryzykowałby, że w świat pójdzie informacja, że najmniej udane danie, to to noszące nazwę restauracji. Przeglądając jadłospis znajdziemy dania na każdą porę. Poczynając od drugiego śniadania (sieć rozpoczyna pracę na godzinę przed południem), przez lunch i obiad, a na kolacji kończąc. Najprościej oczywiście zamawiać potrawy na wynos korzystając ze strony Pizzaportal.pl  bądź też z aplikacji mobilnej. Znakomicie oszczędza nam to czas, a ponadto pozwala wybrać szybko najbliższą nam restaurację, co przekłada się na termin dostawy. 

Muzyczne dania w menu U Skrzypka

Stare harcerskie powiedzenie mówi, że jak sama nazwa wskazuje, chlebak służy do noszenia granatów (bo się chlebocą). W restauracji u Skrzypka muzyczne przełożenie na potrawy jest jeszcze bardziej widoczne. Bez problemu znajdziemy muzyczne inspiracje nazewnicze.  Pizze takie jak Maestro (sos, ser, kurczak, papryka, kukurydza), Smyczkowa (sos, ser, pieczarki, szynka, oliwki, pieczarki, czosnek) czy Skrzypek (sos, ser, pieczarki, cebula, kapary, boczek), to tylko część nich. Uzupełniają je Duet, Muza, Grajek, Solo i B-moll (sos, ser, pieczarki, kurczak, brokuły, śmietana). Największe pole do popisu, zarówno mistrzom skrzypiec jak i zamawiającym zostawia Wariacja, którą można skomponować według własnego uznania. Wybór dotyczy ciasta (cienkie, średnie, grube) i pięciu składników, do których oczywiście dodawany jest ser i sos. Także wśród kebabów znajdziemy Solo, Duet i Skrzypka (gyros, feta, warzywa, 2 sosy do wyboru). Z kolei kotlet „Skrzypek”, to pierś panierowana z pieczarkami, kukurydzą, cebulą, ogórkiem, zapiekana z serem. Spaghetti Smyczkowe podawane jest z boczkiem, szynką, cebulą, koncentratem pomidorowym, śmietaną i brokułami, a Maestro ze szpinakiem, bekonem, cebulą, czosnkiem, serem i sosem śmietanowym. Ostatnie danie muzyczne, to sałatka „U Skrzypka”. Przygotowano ją z sałatą lodową, pomidorami, ogórkiem, papryką, grillowanym łososiem wędzonym, jajkiem i sosem. 

Dania na wynos „U Skrzypka”

Podstawa menu stanowi pizza, która występuje w ponad trzydziestu odmianach. Oprócz już wymienionych znajdziemy Caloni, Hawajską, Wegetariańską, Mijo, Liwala, Diabelską, Ognistą, Farmerską czy Kurkową. Z dań light warto wymienić soczystą pierś z pesto, pierś z grilla, risotto z kurczakiem i warzywami, , spaghetti z makaronu pełnoziarnistego z kurczakiem, brokułami, filetami pomidorów i parmezanem oraz pierś z kurczaka saute z żurawiną i prażonymi migdałami. Do rollo z kurczakiem lub gyrosem można dodać jeden z sosów (majonezowy, koktailowy, bazyliowy, pikantny, meksykański i inne).  Sporo dań obiadowych opiera się o pierś z kurczaka. Może być ona podana z karczochami i szparagami, w pomidorach, w sosie śmietanowo-pieczarkowym, z farszem pieczarkowym albo nadziewaną serem. Kotlet schabowy po meksykańsku przyrządzony jest z pieczarkami, cebulą, papryką, peperoni, serem i sosem meksykańskim. Dania rybne, to dorsz na szpinaku, pstrąg z warzywami i stek z łososia. Coś dla siebie znajdą Drwale (dwa schabowe przełożone kapustą zasmażaną i ziemniaki z koperkiem), ale także dzieci. Oprócz tego oferta zawiera kilka wariantów pierogów, naleśników i makaronów (spaghetti, tagliatelle, lasagne). Można też zamówić sałatki, przekąski oraz napoje.